Hírek

2008.08.30. 13:34

A Fidesz szerint Gyurcsány visszaél a hatalommal

A Fidesz "a hatalommal való visszaélés minősített esetének" tartja, hogy félig közpénzből fizették a miniszterelnöki programról szóló hirdetést, ezért arra szólítja fel az MSZP-t, hogy saját pártpénzéből pótolja ezt az összeget - mondta Koszorús László, az ellenzéki párt képviselője.

mti

A politikus az MSZP Vérmező utcai központja előtt tartott tájékoztatóján felháborítónak, elfogadhatatlannak és "a hatalommal való visszaélés minősített esetének" nevezte, hogy az emberek pénzéből fizették ki a miniszterelnöki programról szóló, a Népszabadságban közzétett fizetett hirdetés árának a felét.

Mint mondta: a 4,5 millió forintos hirdetésből 2 millió forintot a Miniszterelnöki Hivatal állt, és csak a többit az MSZP. Koszorús László ezért arra szólította fel a szocialisták pénztárnokait, hogy hétfőn azonnal fizessék ki ezt a 2 millió forintot, mert az MSZP pártpénzből feladhat hirdetéseket, de közpénzből nem. A fideszes képviselő arra is felhívta a figyelmet, hogy a 200 millió forintért létrehozott kormányszóvivői weboldalon, vagy a miniszterelnök saját internetes oldalán ingyen is közzétehették volna a dokumentumot, de Gyurcsány Ferenc akár sajtótájékoztatókon is beszámolhatott volna elképzeléseiről.

Koszorús László hangsúlyozta: a magyar emberek a kárvallottjai a kisebbségi kormányzásnak, és most "arcátlan módon" velük fizettetik ki a miniszterelnök hetedik programjáról szóló fizetett hirdetés árát. A fideszes politikus szerint Gyurcsány Ferenc a programmal beismerte, hogy ő a hibás az elmúlt évek sikertelenségéért, a mélyülő szociális válságért és az egyre növekvő munkanélküliségért.

Hozzátette: az, hogy négy év alatt Gyurcsány Ferenc a hetedik programját mutatja be, azt bizonyítja, hogy a kormányfő a problémák létrehozásához nagyon ért, de a megoldásról fogalma sincsen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!