Hírek

2008.08.08. 17:17

A nézőknek csinálna műsort

A közszolgálati tévé eddigi legnézettebb műsorát ő jegyzi, de tudja, az elnökség már nem szuperbuli. Galambos Lajos úgy érzi, tapasztalatai felkészültté teszik a feladatra.

Fábos Erika

– Mikor ébredt rá, hogy tévéelnök szeretne lenni, ráadásul a királyi tévében?

– Ez nem egy hirtelen elhatározás, átgondolt és jól előkészített döntés részemről. A nagyszerű pillanatokról sokszor utólag derül ki, hogy nagyszerű pillanatok voltak, ezért mindig figyelek, és ha van az életemben egy lehetőség, azt meggondolom és megragadom. Mindenemet, amim van, ennek köszönhetem és ebben az országban értem el.  Ezt a munkát egyfajta szolgálatnak érezném, visszaadhatnék valamit abból, amit kaptam. Elnöknek jelentkezem, de csapatban gondolkodom. A televíziózást jól ismerő emberekkel gondoltam végig a lehetőségeket.

[caption id="" align="aligncenter" width="400"] A közszolgálati tévé eddigi legnézettebb műsorát ő jegyzi, de tudja, az elnökség már nem szuperbuli. Galambos Lajos úgy érzi, tapasztalatai felkészültté teszik a feladatra.
[/caption]

– Tudhatjuk kik ők?

– Ez egyelőre nem publikus, de tapasztalt kereskedelmi tévés és a közszolgálati médiában dolgozó szakemberek egyaránt vannak közöttük.

– Ön szakmailag felkészültnek érzi magát a tisztségre?

Galambos Lajos

1961 január 25-én született Soroksáron.

Soroksári sváb zenészcsalád sarja.

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán, trombita zenetanári diplomát szerzett.

Lagzi Lajcsi művésznéven 1985-től a mai napig több mint 3 millió hanghordozót adott el.

Legnézettebb televíziós műsorát több mint 3 millióan nézték hetente.

Nős, három gyermeke van.

– Felkészültnek. Mivel alapítója vagyok a TV2-nek, tisztában vagyok azzal, mit jelent a televíziózás. Számos közszolgálati ügynek is alapítója voltam, a többi között az Aranyágnak, szóval ez a fajta gondolkodás sem áll messze tőlem. De dolgoztam is a Magyar Televízióban beszállító producer voltam, és az egyik legnézettebb műsort is én készítettem, a Szuperbulit ugyanis 1,8 millióan nézték. Ezt azóta is kevesen érték el.

– Elnökként hogyan érné el, hogy többen nézzék az állami tévé műsorait?

– Természetesen nem mulatós csatornát szeretnék, még ha sokan most ezzel is élcelődnek. Nem azért pályáztam, mert csatornát keresek magamnak. Sokkal inkább azt a tudást szeretném jól kamatoztatni, amit a műsorkészítésben és az üzleti életben megtanultam. Azt látom, hogy csak a pénz miatt még nem lesz jó egy televízió. A részletek a pályázati szabályok miatt titkosak, de annyit elárulok: alapvetően a szemléleten változtatnék. Nem a döntéshozókhoz szeretnék szólni, hanem a nézőkhöz. Olyat televíziót képzelek, amely mindenkit képes megszólítani, de fiatalosabb, és teret enged a pályakezdő tehetségeknek. Azt szeretném, ha mindenki - aki csinálja és aki nézi - büszke lehetne erre a televízióra.

Soroksári sváb zenészcsalád sarja.

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán, trombita zenetanári diplomát szerzett.

Lagzi Lajcsi művésznéven 1985-től a mai napig több mint 3 millió hanghordozót adott el.

Legnézettebb televíziós műsorát több mint 3 millióan nézték hetente.

Nős, három gyermeke van. A közszolgálati tévé eddigi legnézettebb műsorát ő jegyzi, de tudja, az elnökség már nem szuperbuli. Galambos Lajos úgy érzi, tapasztalatai felkészültté teszik a feladatra. A közszolgálati tévé eddigi legnézettebb műsorát ő jegyzi, de tudja, az elnökség már nem szuperbuli. Galambos Lajos úgy érzi, tapasztalatai felkészültté teszik a feladatra. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!