Hírek

2008.08.08. 19:05

Almássy Kornél vállalná a jelölést

Jelölése esetén elindul az MDF elnöki posztjáért Almássy Kornél, a párt jelenlegi alelnöke - ezt a politikus közleményben tudatta az MTI-vel pénteken.A dokumentum szerint, ha jelölést kap, elindul az MDF elnökségéért Almássy Kornél.

mti

A dokumentum szerint, ha jelölést kap, elindul az MDF elnökségéért Almássy Kornél. Sikeres jelölése esetén Dávid Ibolya szinte bizonyosan kihívóval lesz kénytelen szembenézni, ami először fordul elő azóta, hogy 1999-ben elnökké választották - tartalmazza a közlemény.

Almássy Kornél az MTI kérdésére közölte: sok helyről kapott biztatást, hogy induljon az elnökválasztáson, így támogatottságát megfelelőnek érzi ahhoz, hogy esélyes legyen az elnöki posztra.

A politikus közleményében kitért arra is, hogy részletes elnöki programmal akkor áll majd a nyilvánosság elé, ha hivatalosan is jelöltté válik.

A politikus számára - mint írta - fontos, hogy a versengés ne veszélyeztesse az MDF egységét. Szükségesnek tartja, hogy legyen nyílt vita a megújulásról, majd a különböző álláspontok bölcs összehangolása után legyen közös cselekvés. Mivel a párton belül nincsenek kialakult hagyományai, elfogadott normái az elnöki kampányoknak, azt fogja javasolni, jöjjön létre egy bizottság, amely meghatározza a versengés szabályait.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!