Hírek

2008.08.08. 17:21

Ambulancia Bécsben a szerelmi bánat ellen

Az osztrák főváros 9. kerületében található praxist egy pszichológusnő és egy életmód-tanácsadó hívta életre, akiket már régóta foglalkoztat a szerelmi bánat, a szakítás fájdalma, és a magány jelensége.

Cs. E.

A két szakember nemcsak segítséget nyújt a szerelmi bánatban szenvedőknek, hogy minél könnyebben átvészeljék ezt a lelki krízishelyzetet, hanem le akarnak számolni annak tabu voltával is. A szerelmi bánatot ugyanis hajlamos tinédzser-betegségnek titulálni a társadalom, noha életében legalább egyszer szinte mindenki megtapasztalja ezt a rendkívüli érzelmi állapotot, amely nemcsak a léleknek jelent stresszt, hanem a testnek is.

Az orvosi tapasztalat az, hogy a napi kötelezettségek, a társadalmi kapcsolatok elhanyagolása és az általános kedvetlenség mellett a szerelmi bánat kiválthat emésztési és bélrendszeri tüneteket, étkezési zavarokat, álmatlanságot és akár depressziót is.

A szerelmi bánat bárkit érinthet, tekintet nélkül korcsoportra, társadalmi rangra és szexuális orientáltságra. Az ambulancián az érintettek segítséget és bátorítást kapnak, hogy felszámolják a lelkükben és szívükben dúló káoszt, önbizalmat szerezzenek és új célokat találjanak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!