Hírek

2008.08.15. 07:59

Angol nyelvtanfolyam buszosoknak

Száz dolgozójának biztosítja az angol nyelv alapjainak elsajátítását ingyenes képzés keretében augusztus közepétől a szolnoki központú Jászkun Volán Zrt. – közölte a cég humánerőforrás menedzsere az MTI-vel.

Forrás: MTI

Kovács Gabriella a kezdeményezés kapcsán elmondta: a társaság vezetése fontosnak tartja az utazóközönséggel való kommunikáció fejlesztését. Az angol nyelvtanulást az is indokolja, hogy a térséget egyre több külföldi turista keresi fel, illetve a Jászkun Volán mind gyakrabban indít nemzetközi különjáratokat, és ezekben az esetekben a volánosok közvetlen kapcsolatba kerülnek a magyarul nem tudó utasokkal – tette hozzá.

Az első tanfolyamon 72 autóbuszvezető, valamint a hamarosan megnyíló új szolnoki autóbusz-állomáson dolgozó forgalmisták és pénztárosok vesznek részt. A nyelvi képzést a Szolnoki Főiskola vállalta. A tanfolyam a dolgozók számára azért ingyenes, mert a Jászkun Volán 7 millió forintot nyert a Humánerőforrás operatív program (HEFOP) munkahelyi képzésekre kiírt pályázatán.

A közlekedési cég humánerőforrás menedzserének tájékoztatása szerint a tanfolyam idén decemberben házi vizsgával zárul. Mint mondta, bíznak abban, hogy a dolgozók egy része a megszerzett tudásra alapozva folytatja nyelvi tanulmányait. Számukra a minősített nyelvvizsga megszerzéséhez a Jászkun Volán a továbbiakban is biztosít támogatást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!