Hírek

2008.08.26. 15:15

Az MDF-nél, sincs uborkaszezon

A Magyar Demokrata Fórumnál a nyáron sem volt uborkaszezon, a párt munkával töltötte az elmúlt bő három hónapot is, és ősszel számos törvényjavaslatot nyújt be a parlamenthez

mti

A Magyar Demokrata Fórumnál a nyáron sem volt uborkaszezon, a párt munkával  töltötte az elmúlt bő három hónapot is, és ősszel számos  törvényjavaslatot nyújt be a parlamenthez - mondta Dávid Ibolya, a  párt elnöke kedden az MTI-nek.

Végre valódi összefogás születhet az igazán fontos kérdésekben - jelentette ki Dávid Ibolya, aki szerint a megváltozott parlamenti erőviszonyok, a kisebbségi kormánnyal szemben parlamenti többséget alkotó ellenzéki pártok reményt adhatnak erre. Az MDF célja az ősz folyamán, hogy ez a többség valódi változásokra kényszerítse "a semmittevésbe belekényelmesedett kormányt" - fogalmazott.

Az MDF elnöke felhívta a figyelmet arra, hogy a demokrata fórum  elsőként, már májusban deklarálta: nem szavazza meg a 2009-es  költségvetést, az ugyanis nem jelentene mást, mint az adott kormány  programjának elfogadását, támogatását, és egy egész éves bizalmat  arra, hogy a kormány a költségvetési törvény alapján jár el és  igazgatja az országot.
     Szeptemberben eldől, lesz-e konkrét ellenzéki együttműködés az  ország érdekében - tette hozzá.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!