Hírek

2008.08.14. 13:38

Befejeződött az aratás

Az idén kiemelkedő, összesen 16 millió tonna körüli gabonatermés várható Magyarországon, ami kiemelkedő teljesítmény a tavalyi 9,6 millió tonnás betakarítást követően – mondta Gőgös Zoltán, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára a csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón.

BAMA

Az államtitkár elmondta: kukoricából 8 millió tonnás termés betakarítását várják a szakértők, míg a nyári betakarítású gabonákból 8,6 millió tonna került a magtárakba. A minisztériumi vezető elmondta: őszi búzából 5,6 millió tonna volt a termés, 1,124 millió hektárról takarították be a kenyérnek valót – írja az MTI.

Az őszi búza termésátlaga 2004-hez hasonlóan öt tonna felett volt országosan. Az őszi búza minősége 60 százalékban megfelel az étkezési követelményeknek, a fennmaradó hányad pedig takarmányozásra szolgál majd. A termés minősége a vártnál valamivel rosszabb, ez az esős időjárás számlájára írható – tette hozzá az államtitkár.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!