Hírek

2008.08.18. 09:56

Benkő a középfutamban

A pekingi olimpia síkvízi kajak-kenu viadalának nyitányaként Benkő Zoltán második lett előfutamában K-1 1000 m-en, s ez azt jelenti, hogy szerdán a középfutamban folytathatja szereplését.

MTI

A Győri Graboplast VSE 25 éves lapátforgatója mindjárt az első futamba kapott besorolást, a három előversenyből csak az elsők biztosíthatták egyenes ágon a helyüket a pénteki fináléban. Az ebben a számban vb-4. és Eb-2. magyarnak erre reálisan nem volt esélye,  hiszen vele együtt készülődött a rajtra a világ- és Európa-bajnoki  címvédő brit Tim Brabants és a svédek klasszisa, Marcus Oscarsson  is. A küzdelmet aztán Brabants nyerte magabiztosan, végig vezetve, a skandináv előtt célba érkező Benkő pedig szerdán harcolhatja ki a legjobb kilenc közé kerülést.

Az Olimpiai Parktól mintegy egyórányi autóútra fekvő Sunji regattaközpontban egyébként kissé foghíjasak a 37 ezer nézőnek helyet biztosító lelátók, magyar szurkolásban azonban ezúttal sincs hiány. Az 1000 m-es férfi kajaknégyes tagjaként később vízre szálló Beé István papája és néhány fős "rezesbandája" kereplőkkel és dudákkal (veszélyes tárgynak minősülő dobverőiket elvették a  bejáratnál) felszerelkezve már órákkal a rajt előtt hangolt a tribünön, a színes kis csapat - mindegy, hogy éppen hol rendezik az  aktuális viadalt - jó évtizede elmaradhatatlan "kelléke" a  kajak-kenu világversenyeknek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!