Hírek

2008.08.14. 11:57

Élve akarták eltemetni a dunaszentgyörgyi férfit!

A múlt szerdán este hét óra tájban kért segítséget Dunaszentgyörgyön egy mezítlábas, sáros férfi a paksi járőröktől

AS network - teol.hu

Emberrablókat fogtak el a Tolna megyei rendőrök. A múlt szerda este hét óra tájban kért segítséget Dunaszentgyörgyön egy mezítlábas, sáros férfi a paksi járőröktől – kezdte el a súlyos bűncselekményről szóló történetet a csütörtöki sajtótájékoztatón dr. Horváth Péter, a megyei rendőr-főkapitányság alosztályvezetője.

Mint utóbb kiderült, a tolnai férfit egy régebbi alvállalkozója pécsi munka ürügyén csalt a kocsijába. Az autóval azonban Paks közelében a Duna-partra vitte. A hátsó ülésen helyet foglaló két bűntárs már az autóban rongyból készült csuklyát húzott a sértett fejére, a parton pedig arra kényszerítették, hogy megássa saját sírját. Késsel fenyegették, majd belelökték a gödörbe, és szórni kezdték rá a földet.

Hosszú könyörgés után kiengedték, majd a büntetett előéletű szigetszentmiklósi férfi egy füzetből diktálta neki a kötelezvény szövegét, amelyben elismeri, hogy a ténylegesen fennálló kilencszázezer forint helyett majdnem öt és fél millióval tartozik korábbi építőipari alvállalkozójának. Ha nem fizet, úgy teljes vagyonáról is lemond a javára. Miután a sétett megírta a kötelezvényt, elvették mobiltelefonja akkumulátorát, majd otthagyták.

A Neutron kommandó bevonásával már másnap elfogták a középkorú szigetszentmiklósi férfit, akinek nincs bejelentett lakása. Ennek ellenére megtalálták tartózkodási helyét is, ahol a házkutatás során előkerült például az a notesz is, amelyből a kötelezvényt diktálta. A két bűntárs hétfőn önként jelentkezett Pécsett a rendőrségen. A bíróság kedden őket is előzetes letartóztatásba helyezte. Mindhárman tettek már részleges beismerő vallomást. Az emberrablást a törvény 2–8 évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegeti.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!