Hírek

2008.08.26. 16:32

Fél óra duma mindig benne van

Külföldön egyszer úgy mutatkozott be, hogy ő a magyar Jim Carrey, de állítja, ezt nem beképzeltségből mondta, csak el akarta magyarázni, mit is csinál. Harsányi Levente jelenleg önálló műsoron gondolkodik.

Dián Tamás

[caption id="" align="alignleft" width="200"] „Való igaz, nem nekrológok írásával és felolvasásával keresem a kenyeremet.”
[/caption]– A leggyakoribb vélemény önnel kapcsolatban, hogy komolytalan. Valóban így van?

– Nem, ezt határozottan cáfolom. Való igaz, nem nekrológok írásával és felolvasásával keresem a kenyeremet, de amit az emberek a szerepléseim során látnak, csak az egyik arcom. Van komoly oldalam is, ám ahhoz, hogy ezt valaki megtapasztalhassa, előbb közel kell hozzám kerülni.

– A beszélőkéje viszont elsőrangú. Ezt gyakorolja?

– Nem, én így születtem. Szoktam is mondogatni, hogy a készítésem során biztos jelen volt valamilyen kóbor légköri jelenség, mondjuk egy gömbvillám, vagy ilyesmi, ami megérinthette valamelyik szülőmet, hogy aztán ilyenre sikeredtem. Műsor előtt nyugtatásképp meg is szoktam jegyezni a stábnak, hogy ne izguljanak, ha bármi történik, bennem mindig van 20-30 perc folyamatos duma. Ja, és plusz természetesen a zenei betétek.

– Önbizalom terén sem áll rosszul. Külföldön állítólag úgy mutatkozik be, hogy ön a magyar Jim Carrey.

Harsányi Levente

Született: 1970. március 21-én.

Iskolái: Vendéglátóipari szakközépiskolát végzett, majd 2004-ben diplomát szerzett a JATE Bölcsészkarának kommunikációs szakán.

Pályája: TV3 (1996-98), TV2 (1998-99), Magyar Televízió (2000-2002, illetve 2006 - ), több rádiónál dolgozott, jelenleg a Rádió1 műsorvezetője.

Elismerései: Legjobb rádiós műsorvezető (2001, 2002).

– Na, ezt egy picit eltorzították. Az történt ugyanis, hogy Olaszországban, egy szállodában beszélgettünk a tulajdonossal, s amikor a foglalkozásomat kérdezte, sehogy sem tudtam elmagyarázni, mit is csinálok. Ekkor villant be, hogy talán hamarabb megért, ha az ön által előbb már említett hasonlatot használom. Mindez persze nem azt jelenti, hogy bármiben is felvehetném a versenyt az amerikai sztárszínésszel, de az kétségtelen, hogy elnézve néhány filmjét, meglepően sok rokon vonást fedezek fel benne.

– Ön a Csináljuk a Fesztivált! című produkció egyik műsorvezetője. Mennyire állnak önhöz közel a 20-30 éves, vagy még ennél is régebbi dalok?

– Bevallom, sok olyan számot hallok, amelyről korábban még csak nem is hallottam. De éppen ezért jó, hogy előbb Korda György, majd pedig újabban Dévényi Tibor áll mellettem. Az ő tapasztalatuk remekül eltünteti az én esetleges tájékozatlanságomat.

– Elképzelhető, hogy egyszer önnek is lesz saját műsora?

– Igen, egy ideje gondolkodunk azon, hogy milyen szórakoztató jellegű produkció állna nekem jól, de a konkrét ötletek egyelőre még váratnak magukra. Az biztos, hogy bármibe is vágunk, azt megpróbáljuk az én egyéniségemre szabni. Ez ugyanis sokkal könnyebb, mintha egy már meglévő struktúrába próbálnának engem belegyömöszölni.

Iskolái: Vendéglátóipari szakközépiskolát végzett, majd 2004-ben diplomát szerzett a JATE Bölcsészkarának kommunikációs szakán.

Pályája: TV3 (1996-98), TV2 (1998-99), Magyar Televízió (2000-2002, illetve 2006 - ), több rádiónál dolgozott, jelenleg a Rádió1 műsorvezetője.

Elismerései: Legjobb rádiós műsorvezető (2001, 2002). „Való igaz, nem nekrológok írásával és felolvasásával keresem a kenyeremet.” Harsányi Levente -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!