Hírek

2008.08.19. 09:32

Fizetésképtelenné vált Tiszavalk

Az államkincstár inkasszót nyújtott be, zárolták a Borsod megyei Tiszavalk számláját, fizetésképtelen a falu – írta keddi számában az Észak-Magyarország.

Forrás: MTI

Mikola István, Tiszavalk polgármestere a lapnak adott nyilatkozatában úgy fogalmazott: hibáztak, amikor nem az eredeti feltételeknek megfelelően építettek utat abból a 7 millió forint állami támogatásból, amit most kamatostól vissza kell(ene) fizetniük, de nincs miből.

A helyzet kilátástalannak tűnik, ám Ódor Ferenc, a megyei fejlesztési tanács és a megyei közgyűlés elnöke szerint nem az. Azt az elnök is megerősítette, hogy a támogatás visszavonása jogos. Hozzátéve, hogy kevesebb pénzt kaptak a tiszavalkiak, mint amennyiről szó volt, ezért történt a szabálytalanság.

A megyei önkormányzatnak nincs pénze helyettük fizetni, de a közgyűlés elnöke szerint a rendszerváltás óta több olyan település volt már, amely – miként Tiszavalk – önhibájából került ilyen helyzetbe, és ilyenkor a kormány segített.

A megyei közgyűlés elnöke úgy véli, a település polgármesterének és jegyzőjének az önkormányzati miniszterhez kell fordulnia segítségért.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!