Hírek

2008.08.18. 18:49

Fokozott rendőri ellenőrzés kedden a vízpartokon Borsodban

Fokozott és átfogó vízirendészeti ellenőrzést tartanak kedden Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, ahol ezen a nyáron eddig tizenegyen fulladtak vízbe - tájékoztatta Gaskó Bertalan, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t hétfőn.

MTI

Az elmúlt év nyári hónapjaihoz viszonyítva valamelyest kedvezőbben alakult Borsodban a vízi balesetek száma: tavaly augusztus elejéig a megye folyóiban, tavaiban, strandjain tizenhárman fulladtak vízbe, az idén tizenegyen - ismertette a statisztikai adatokat a szóvivő, hozzátéve: továbbra is sokan olyan helyeken fürödnek, ahol az tilos.

A balesetek megelőzése érdekében fokozott és átfogó vízirendészeti ellenőrzést tart a rendőrség Borsod-Abaúj-Zemplénben, elsősorban a frekventált fürdőhelyeknél, a bányatavaknál, folyóknál. Az ellenőrzés kedden déltől este 8 óráig tart; a rendőrség a tiltott fürdőzések és a tiltott halászat visszaszorítására, valamint a vízi közlekedéssel kapcsolatos szabálysértések megszüntetésére, megelőzésére helyezi a hangsúlyt - mondta Gaskó Bertalan.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!