Hírek

2008.08.13. 14:23

Három nővel végeztek a tálibok

Tálib fegyveresek megölték egy nemzetközi segélyszervezet három nyugati alkalmazottját és afgán sofőrjüket szerdán Afganisztánban.

MTI

A rajtaütésnek egy amerikai, egy kanadai és egy ír nő esett áldozatul – közölte a helyi rendőrség. A Kabulba tartó segélymunkásokra Logar tartomány fővárosa, Puli-Alám közelében csaptak le a fegyveresek.
A gépkocsin érkező támadók elállták útjukat, és tüzet nyitottak a segélyszervezet konvojban közlekedő két járművére, amelyen jól látható volt a civil szervezet logója. Az első kocsiban utazó három nő és sofőrjük meghalt, a második autó vezetője megsebesült – mondta a tartományi rendőrség helyettes vezetője.

Az áldozatok a New York-i székhelyű IRC (International Rescue Committee) segélyszervezet alkalmazottai voltak. Az 1933-ban alapított civil szervezet csaknem 25 országban van jelen. Afganisztánban elsősorban a hazatérő menekültekről gondoskodnak, és az egészségügyi rendszer kiépítésében működnek közre.

Ez volt az utóbbi évek legvéresebb támadása külföldi segélymunkások ellen Afganisztánban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!