Hírek

2008.08.27. 14:17

Informatika a felsőoktatásban – ez több száz szakember témája Debrecenben

Az informatikai felsőoktatás jelenlegi helyzetét és jövőbeli kihívásait tekinti át mintegy 350 hazai szakember az Informatika a felsőoktatásban 2008 konferencián, aminek szerdától ad otthont a Debreceni Egyetem.

mti

Pethő Attila, a DE informatikai karának dékánja elmondta: hatodik alkalommal rendezik meg a konferenciát, amely – mint fogalmazott – egyfajta iránytű szerepet betöltve próbál segíteni a különböző egyetemi és intézményi stratégiák megfogalmazásában, a tapasztalatok hasznosításában. „Az első, 1993-as konferencia óta végbement informatikai fejlődéssel a felsőoktatásnak is lépést kell tartania” – hangsúlyozta Pethő Attila.

A találkozó kiváló alkalom az informatikai fejlesztések terén új stratégiák létrehozására és tapasztalatcserére. Az idei konferencián a hazai előadók mellett részt vesz Bertrand Meyer, az Európai Informatikai Karok Szövetségének elnöke is. A háromnapos konferencián hét szekcióban mintegy 250 előadás  hangzik el. Ezek az agrár- és gazdaságiinformatikus-képzéstől kezdve a web- és szoftverfejlesztésen át a legmodernebb kutatások egészségügyi és műszaki alkalmazhatóságáig sokféle témával foglalkoznak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!