Hírek

2008.08.20. 10:17

Kivégzéssel fenyegetőzött

Önbíráskodás miatt nyomoz a rendőrség egy 35 éves férfi ellen, aki többször, kivégzéssel is megfenyegette áldozatát, ha az egy meghiúsult üzlet vélt nyereségét nem fizeti meg neki – közölte kedden a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Forrás: MTI

A rendőrségi közlemény szerint a sértett és a gyanúsított tavaly októberben szóbeli megállapodást kötött arról, hogy a gyanúsított megvásárolja a sértett családjának tulajdonában lévő lakóparkban található lakások felét, és a vételárba beszámítják a vevő két budai lakását, valamint további értéktárgyakat.

A lakóparki lakások adásvétele a két fél között nem jött létre, ezért a sértett banki hitel segítségével megvette a gyanúsítottól a két budai lakást 200 millió forintért. Ezt követően a gyanúsított követelni kezdte a lakópark meghiúsult eladása miatt elmaradt 725 millió forintos vélt nyereségét, valamint 71 millió forintot, amelyet a lakóparkban történt felújítási munkálatokra költött.

A férfi a sértettet többször szóban és telefonon megfenyegette azzal, hogy amennyiben a szerinte jogos összeget nem kapja meg, kivégzi.

A gyanúsítottat hétfőn a Készenléti Rendőrség Terrorelhárító Szolgálatának és a Budapesti Rendőr-főkapitányságnak a munkatársai egy fővárosi bevásárlóközpontban fogták el. A 35 éves K. F. R. budapesti lakost őrizetbe vették, és javasolják előzetes letartóztatását.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!