Hírek

2008.08.21. 10:31

Még vizsgálódik Gripen-ügyben Svédország

Nem zárult még le a Gripen-gépek beszerzése körüli, esetleges korrupció vizsgálat Svédországban – mondta el a Népszabadságnak a svéd főügyész. Christer van der Kwast szerint a vizsgálódások még nincsenek olyan stádiumban, hogy a korrupció bizonyított lenne.

mti

A svéd főügyész, Christer van der Kwast  cáfolta, hogy a Gripen-gépek beszerzése körüli esetleges korrupció vizsgálatát Stockholmban lezárták volna – erről a Népszabadság csütörtöki számában megjelent interjúban beszélt a főügyész.

A Gripen-ügynek Svédországban még nincs vége, a vizsgálatok folytatódnak, igaz, a nyomozás súlypontja nem Magyarországon van, hanem Csehországban – mondta van der Kwast. Hozzátette: az ügyben folytatott vizsgálódásaik nincsenek olyan stádiumban, hogy a korrupció tényét kellően alátámaszthatták volna.
   
A főügyész közölte: ha olyan stádiumban lesznek a vizsgálatok, amikor ez esedékes, akkor hivatalos csatornákon keresztül azonnal megkeresik majd a magyar vádemelési hatóságot is. Arra a kérdésre, hogy egyéb korrupciógyanús esetek a magyar–svéd gazdasági kapcsolatokban felmerültek-e, azt mondta: ha hivatalosan kiderült volna ilyesmi, akkor elsőként tudna róla. Ugyanakkor megjegyezte, hogy „dolgokat hall azért az ember”.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!