Hírek

2008.08.27. 15:26

Megint alkotnak a Led Zeppesek

Új anyagon dolgozik a legendás Led Zeppelin együttes, pontosabban annak két alapító, még élő tagja kiegészülve Jason Bonham dobossal.

Forrás: MTI

Stúdióba vonult Jimmy Page gitáros, John Paul Jones basszusgitáros és Jason Bonham dobos: egy tervezett, új Led Zeppelin-albumra készítettek felvételeket. Erről Jason Bonham, az éppen negyven évvel ezelőtt alakult együttes eredeti, csaknem három évtizede elhunyt dobosának, John Bonhamnek a fia nyilatkozott egy detroiti rádióban. Ő is ott volt tavaly decemberben a londoni 02 Arénában, amikor az együttes 19 év után az első koncertjét adta. Ezen mind a három, még élő Zep-zenész – tehát Robert Plant énekes is – szerepelt.

Robert Plant a fiatalabbik Bonham szerint eddig nem vett részt egyetlen felvételen sem. A dobos elmondta azt is, hogy az új dalok megírása tulajdonképpen a decemberi koncert óta napirenden volt, s alapul szolgálhatnak egy új albumhoz. Saját szerepéről kijelentette: ha hívják, megy, soha nincsenek kérdései, nagyon élvezi a közös zenélést. Csodálatos dolog ilyen emberekkel együtt játszani. „Ez az életem, mindig is erről álmodtam” – tette hozzá Jason Bonham.

Decemberben húszezer ember tombolta végig a koncertet Londonban. Azóta többször szóba került, hogy az álomcsapat ismét együtt játszana. Egyebek között a felvételekről éppen hiányzó Robert Plant is beszélt erről, Jimmy Page pedig kifejezetten hangsúlyozta, hogy kész a közös koncertekre.

Plant most Kraussal turnézik

Robert Plant tavaly Allison Krauss folk- és bluegrass énekesnővel készítette el a Raising Sand című közös lemezt, amiért év elején Grammy-díjat kaptak. Azóta folyamatosan turnéznak együtt, s rajta is múlik: sikerül-e kétségtelenül sikeres koncertprogramjába beilleszteni egy újabb Led Zeppelin-bulit.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!