Hírek

2008.08.08. 13:12

Molotov-koktélos és fegyveres támadás Piricsén

Molotov-koktélokat dobtak házakra, és lábon lőttek egy nőt Piricsén péntekre virradó éjjel.

mti

Molotov-koktélokat dobtak házakra, és lábon lőttek egy nőt Piricsén péntekre virradó éjjel – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-vel. Az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) szerint etnikai támadás történt.

A Nyírbátorhoz közeli településen két épületre dobtak Molotov-koktélt, és lőttek is – mondta Fülöp Gergely. A főhadnagy tájékoztatása szerint egy középkorú nő a lábán sérült meg egy lövéstől, amikor a kilépett az utcára, miután zajt hallott. A nő súlyos sérülést szenvedett, kórházba szállították.

A szóvivő elmondta: ismeretlen tettesek több Molotov-koktélt dobtak az egymás melletti két lakóépületre, amelyben többen, köztük gyerekek is tartózkodtak. A szabolcsi rendőr-főkapitányság több emberen elkövetett emberölés kísérlete miatt indított nyomozást.

Kolompár Orbán, az OCÖ elnöke az MTI-nek péntek reggel azt mondta: a piricsi kisebbségi önkormányzat vezetője kora reggel telefonon értesítette az esetről, mert közlése szerint az éjszakai támadás áldozatai a cigány kisebbséghez tartoznak.

Az OCÖ elnökének véleménye szerint a Szabolcs megyei eset a múlt  hónapi galgagyörki éjszakai támadás folytatása lehet, amikor ugyancsak Molotov-koktélt dobtak, és többször rálőttek romák házaira ismeretlenek.

Kolompár Orbán közölte: az OCÖ figyelemmel kíséri a nyomozást, és egy általa vezetett, képviselői delegáció elindult a településre, hogy személyesen tájékozódjanak a történtekről.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!