Hírek

2008.08.14. 12:42

Négyes fölét kaptak a balatoni strandok

A Balatontipp Strandkalauz egy héttel ezelőtt indította el az interneten a strandminősítő rendszerét, amelyben eddig a fürdőzők többsége négyesnél jobbra értékelte a balatoni strandok szolgáltatásait, kivéve a WC-k, zuhanyzók állapotát – számolt be Győrffy Árpád, a strandkalauzt működtető Balatoni Turisztikai Szolgálat vezetője.

mti

A tóparti strandokról információt adó strandkalauz az új minősítő rendszerével azt szeretné elérni, hogy a jövőben balatoni nyaralást tervezőknek elsődleges forrásból, a fürdőzők szemszögéből nyújtson információkat a helyszínválasztáshoz.

Az internetes oldal látogatói tíz fontos szempont alapján 1–5-ig terjedő osztályzattal értékelhetik azokat a strandokat, amelyekről friss, személyes tapasztalatuk van. Az eddigi – százas nagyságrendű – szavazatok alapján a fürdőzők a parti részek, parkok, a pázsit és a növényzet gondozottságát, a vendéglátással és kereskedelemmel kapcsolatos szolgáltatások bőségét, színvonalát, valamint a kereskedők és alkalmazottak viselkedését értékelték a legjobbra átlagosan 4,5-es osztályzatukkal.

Az úszási lehetőségek, leginkább a déli parton a mélyvíz eléréséhez szükséges gyaloglás miatt átlagosan 4,2-es minősítést kaptak. A gyerekeknek szóló játékok bősége, a sok helyen meglévő pancsolási lehetőség 4,1-es, míg a sportolási lehetőségek választéka 4-es osztályzatot érdemelt, hasonlóan a víz és a meder állapotához, illetve a szolgáltatások ár-érték arányához. A strandolók a legrosszabb minősítést, 3,8-es osztályzatot az illemhelyek, zuhanyzók, öltözők állapotára, tisztaságára adták.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!