Hírek

2008.08.14. 18:05

Öt halott a gyöngyösi vonatbalesetben

Nem volt vasúti átkelő azon a pályaszakaszon, ahol a Suzuki a sínekre hajtott. Vámosgyörk és Gyöngyös között áll a vasúti forgalom, késő estig nem áll helyre a közlekedés.

MTI-Hírszerző-HavariaPress

Öt ember meghalt, miután egy személyautó vonattal ütközött össze Gyöngyösnél csütörtök délután – közölte a MÁV szóvivője. A gépkocsi – hírügynökségi információk szerint egy Suzuki –, amelyben öt ember utazott, olyan helyen hajtott a sínekre, ahol sem vasúti átjáró, sem út nem áll rendelkezésre, és az autóba a Gyöngyös felé közlekedő vonat belerohant – mondta Sigulinszki Tibor, a MÁV Zrt. szóvivője. [caption id="" align="aligncenter" width="450"] Nem volt vasúti átkelő azon a pályaszakaszon, ahol a Suzuki a sínekre hajtott.
[/caption]

A személyautóban utazó öt ember közül négy a helyszínen életét vesztette. Ők beszorultak az összeroncsolódott autóba, holttestüket tűzoltók emelték ki. Az Országos Mentőszolgálat tájékoztatása szerint a baleset egyetlen túlélője életveszélyes koponyasérülést szenvedett, őt mentőhelikopterrel Miskolcra szállították. Később ő is belehalt sérüléseibe. A MÁV szóvivője közölte, Vámosgyörk és Gyöngyös között a vasúti forgalom áll, az utasokat pótló buszok szállítják a helyszínelés és a műszaki mentés idejéig, amely akár este tíz óráig is eltarthat.

Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója azt látta, hogy a mozdonyból és két személykocsiból álló szerelvény több száz méteren át maga előtt tolta a személyautót, amely egy földútról hajtott a sínekre, amikor éppen jött a vonat. A sínek mellett az autó fém- és üvegdarabjai szétszóródtak, a jármű teljesen összeroncsolódott. A helyszínre érkezett a balesetben elhunyt férfiak családjának több tagja, őket egy tucatnyi rendőr próbálja visszatartani, hogy a baleset helyszínének közelébe mehessenek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!