Hírek

2008.08.21. 10:29

Öttusa: Balogh 10., Horváth 21. lett a vívásban

Nem sikerült jól a vívás öttusázóinknak, Balogh Gábor a tizedik, míg Horváth Viktor a huszonegyedik helyen fejezte be az erőpróbát a pekingi olimpián. Horváth a kilencedik, Balogh a tizenkettedik helyen áll összetettben.

mti

A jól sikerült lövészet után nem jött ki a lépés Horváth Viktornak a páston, az idegbecsípődéssel bajlódott magyar versenyző negatív mérleggel zárt. Horváth 16 asszót nyert, 19-et veszített, ez 784 pontot ért, és mindössze a holtversenyes 21. helyet jelentette számára. Balogh Gábor sem brillírozott, de legalább pozitívban zárt, mérlege éppen fordítottja volt Horváthénak: 19-szer nyert, 16-szor veszített, ezzel a tizedik helyen, 856 ponttal fejezte be a tusát. Pedig volt egy nagyon jó sorozata, 17 asszó után még a negyedik helyen állt.

„Úgy érzem, Gabi a végén fejben fáradt el, nem fizikailag. Pedig volt egy 8-0-s periódusa, amelyből lehetett volna építkezni. Csakhogy, ha becsúszik nála egy-két vereség, azt nehezen dolgozza fel. Viktor egyenletesen vívott, de ennél ő tud sokkal jobban is” – értékelt röviden Hegedűs Ferenc vívóedző.

A legjobban a kínai Csien Csen-hua és a címvédő orosz Andrej Mojszejev vívott, 26 győzelem mellett mindössze kilencszer kaptak ki – 1024 pontért.

Csien a lövészetben második volt, összetettben ezzel átvette a vezetést, Mojszejev a lőtéren az ötödik helyen zárt. Az első tusában győztes cseh David Svoboda 23 győzelemmel és 12 vereséggel harmadikként fejezte be a vívást, teljesítménye 952 pontot ért.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!