Hírek

2008.08.04. 14:37

Pettkó András személyes találkozót kért a kormányszóvivőktől

Személyes találkozót kért a kormányszóvivőktől Pettkó András, aki kifogásolta a kormányszóvivői weboldal színvonalát és azt, hogy korlátozzák a regisztráció lehetőségét. A kormányszóvivő közölte: az elmúlt másfél hónapban közel ötszázan regisztráltatták magukat az oldalon.

MTI

Az MDF képviselője, aki hétfői interaktív sajtótájékoztatóján mobil internet segítségével hasonlította össze saját honlapját a www.kormanyszovivo.hu-val, arról beszélt, hogy míg az ő oldalára 2002 nyara óta nem költöttek el egymillió forintot, addig a kormányszóvivői oldal 200 millió forintba kerül. A politikus kitért arra, hogy a kormányszóvivői honlapra két és  fél hónap alatt összesen öt olyan videofelvételt töltöttek fel,  amelyek az átlagember számára is elérhetők, a fényképeket pedig  „lebutították”.

Pettkó András egyúttal annak a véleményének is hangot adott, hogy 20 évvel a rendszerváltoztatás után a sajtóban újra működik a cenzúra. Ezt azzal támasztotta alá, hogy a Képviselői Irodaházból a parlamenti technika segítségével nem lehetett elérni a www.kormanyszovivo.hu, illetve a sajto.kormanyszovivo.hu oldalakat. A képviselő hangsúlyozta, hogy fontosnak tartja a korszerű technológia használatát, de az MDF nem érti, hogy ha 200 millió forintot költöttek erre a kormányzati portálra, akkor miért van ilyen „gagyi módon megoldva”.

Emlékeztetett arra, hogy három hete az MDF írásbeli kérdéseket intézett Gyurcsány Ferenc miniszterelnökhöz, amelyben azt kérdezték, miért kerül a piaci ár többszörösébe a honlap. Pettkó András elmondta, hogy ő maga is regisztráltatni szeretett volna a portálra, de a Kormányszóvivői Iroda elutasította a kérését. A képviselő ezért most arra kéri a két kormányszóvivőt, hogy szeptember 1-jéig jelöljenek ki egy időpontot, amikor személyesen válaszolnak több kérdésére is. A politikus többek között meg szeretné kérdezni, hogy független ügynökség is auditálja-e a portál látogatottságát, kik dolgoznak a honlapnál, az állampolgárok miért nem tekinthetik meg a már lezajlott kormányszóvivői és egyéb tájékoztatókat, illetve miért csak öt, önkényesen kiválasztott videofelvételt lehet megnézni az oldalon.

Daróczi Dávid kormányszóvivő a sajtótájékoztatón azt mondta, az oldal június 16-i indulása óta 481-en regisztráltatták magukat. Hozzátette: naponta 2-4 ezer látogatás van az oldalon. A szóvivő szerint nyáron sokkal kisebb az érdeklődés a hírek és a politika iránt, kevesebb a kérdés is, de várhatóan ősztől többszörösére fog emelkedni a kérdések száma.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!