Hírek

2008.08.11. 09:40

Stieberék győzelemmel rajtoltak

A hollandok elleni 11-9-es győzelemmel kezdte szereplését a magyar női vízilabda-válogatott a pekingi olimpián.

MTI

Az első támadásból Pelle talált a bal felső sarokba, amire a hollandok legjobbja, Danielle de Bruijn hárommal válaszolt. Egy kivédekezett emberhátrányt követően Valkay pattintott lövése a támadóidő végén utat talált a hálóba, majd előnyből a rutinos csapatkapitány, Stieber egyenlített. A második negyed is magyar góllal indult, Kisteleki ejtette át a kapust, a másik oldalon előnyből Sijbring alakította 4-4-re az állást. Az újabb hátrányt sikerült kivédekezni, de a támadást sikeresen befejezni nem, a hollandok viszont ötméteresből ismét megszerezték a vezetést. A bírók az öt holland előny után megítélték a második kiállítást is az ellenfélnél, az emberfórt Pelle értékesítette. Horváth egymás után kétszer is jól hárított, a Primász által kiharcolt büntetőt pedig Drávucz bevágta, így a meccs felénél 6-5-ös magyar előnyt mutatott az eredményjelző.

A harmadik negyed elején – akárcsak az elsőnél – sikerült elhozni a labdát, és Stieber távoli ejtése a kapus aktív közreműködésével a hálóban kötött ki. Mindkét oldalon elrontott támadások következtek, majd előnyből Cabout szépített. Kisteleki ugyancsak fórból volt eredményes, majd Pelle cselekedett hasonlóan, így sikerült három góllal elhúzni (9-6). A másik oldalon is jött a menetrendszerű előny, amit a hollandok kihasználtak, s De Bruijn megúszásból felzárkóztatta csapatát. Pelle 2 másodperccel a negyed vége előtt vette be a kaput, így megnyugtató maradt az előny.

A záró játékrészben Valkay villant (11-8), Horváth büntetőt védett, a hátrányt is sikerült kivédekezni, mégis csökkent a különbség. Az utolsó percre így is maradt két gól előny, ennél fogva hiába volt az utolsó támadás 14 másodperccel a vége előtt az ellenfélé, a győzelem már nem forgott veszélyben, főleg mivel Horváth ismét védett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!