Hírek

2008.08.25. 09:44

Tömegesen zárják be az illegális fűrésztelepeket

Az utóbbi tíz nap során 52 illegálisan működő fűrésztelepet zártak be Kárpátalján azt követően, hogy Viktor Juscsenko ukrán államfő fellépett az Ukrán-Kárpátok erdeinek válogatás nélküli irtása ellen

Forrás: MTI

"A kárpátaljai folyóvölgyeket fűrészpordombok borítják az engedély nélkül működő fűrésztelepek működése nyomán, ám az eddig bezártakon kívül még sok fafeldolgozó üzem tevékenykedik törvénytelenül a megye területén" - nyilatkozta pénteken Oleg Havasi, Kárpátalja megye kormányzója az ungvári zakarpattya.net.ua internetes hírújságnak.

Az illegális fűrésztelepek azt követően kerültek a Kárpátalja megyei államhatalom érdeklődési körébe, hogy Juscsenko államfő augusztus elején helikopterről megszemlélte a régió árvíz sújtotta területeit. A látottak alapján az elnök határozottan bírálta a megyei vezetést az erdők tarvágása miatt. Juscsenkónak a magasból szemet szúrt a fűrésztelepek nagy száma a kárpátaljai hegyvidéken.

Ennek nyomán az államfő kötelezte a Magyarországgal szomszédos ukrajnai megye rendőrfőnökét, hogy tegyen rendet az illegálisan működő fafeldolgozó üzemekkel kapcsolatban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!