Hírek

2008.08.20. 13:08

Tóth Krisztina vereséget szenvedett

Tóth Krisztina búcsúzott a további küzdelmektől a pekingi olimpia női asztalitenisz tornáján, miután a 16 közé jutásért rendezett találkozón ötszettes vereséget szenvedett a 14. helyen kiemelt, kínai származású, amerikai Wang Chentől.

mti

Eredmény:
női egyes, 3. forduló (a 16 közé jutásért):
Wang Chen (amerikai, 14.)–Tóth Krisztina 4-1 (7, 7, 6, -11, 2)

A negyedik olimpiáján szereplő, 34 éves magyar klasszisnak a negyedik szettet leszámítva szinte egyik játszmában sem volt esélye a győzelemre, sanghaji születésű, vele egykorú, tehát rendkívül rutinos riválisa egyszerűen nem hagyta kibontakozni.

Pontosan szervált és nem engedte, hogy Tóth támadást kezdeményezzen, így a magyar jobbára csak védekezésre szorult, s a labdamenetekből ő került ki vesztesen. Magyar szempontból egyedül a negyedik felvonás adott okot az örömre, itt Tóth 8-9-ről fordítva nyert végül 13-11-re, de ezzel el is lőtte minden puskaporát, a folytatásban már csupán két pontra volt képes.
A találkozó 35 percig tartott.

„Sajnos azt kell mondanom, ma ennyivel jobb volt az amerikai. Szeretek vele játszani, vertem már meg, ezért egy kicsit szorosabb meccsre számítottam, de ez olimpia, valószínűleg ő is erre készült az elmúlt fél évben és nagyon okosan, taktikusan kijátszott. Lassította a játékot, jókat szervált, és gyakorlatilag szétszedte a játékomat.

Dühös vagyok, mert ezen az olimpián még szerettem volna egy nagyot alkotni. Ha ezt a találkozót megnyerem, akkor már elégedett lettem volna és lehet, hogy nekem még egy olimpia már nem fér bele a pályafutásomba, úgyhogy most egy kicsit szomorú vagyok” – kesergett a találkozó után a magyar játékos.

„Jól játszott az ellenfél, el kell ismerni, hogy jobb volt, gratulálunk neki. Kriszta mindent megpróbált, igyekezett, de ezen a meccsen nem volt esélye” – foglalta össze tömören a történteket Téglás Péter szövetségi kapitány.

korábban:
női egyes, 2. forduló (a 32 közé jutásért):
Póta Georgina–Dana Hadacova (cseh) 4-3 (3, -8, 6, -12, -4, 10, 10)
Tóth Krisztina–Ruta Paskauskiene (litván) 4-3 (-8, 5, 8, 6, -4, -6, 3)
férfi egyes, 2. forduló (a 32 közé jutásért):
Christian Süss (német)–Jakab János 4-1 (7, -4, 8, 8, 8)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!