Hírek

2008.10.15. 11:29

A felsővezetékről szüretelte a fémet a vasutas?

Két mozdony áramszedője eltörött, miután negyvennyolc, a felsővezetékek kifeszítésére szolgáló súlyt lopott el a gyanú szerint egy volt vasutas a füzesabonyi vasútállomáson – közölte szerdán a rendőrség.

mti

A súlyok a felsővezeték-tartó oszlopokon az utánfeszítést, vagyis azt a célt szolgálták, hogy ne lazuljon meg a villanymozdonyok áramellátását biztosító vezeték – mondta a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. A gyanú szerint a volt vasutas hetek óta dézsmálta az állomáson a súlyokat, ám a vezetékek csak hétfőre hajlottak meg annyira, hogy kárt tegyenek a Miskolc–Budapest vasúti fővonalon közlekedő mozdonyok áramszedőjében. Ez egyben a hiba kijavításáig a forgalom időszakos szünetelését is okozta – tette hozzá Soltész Bálint.

A megindított eljárás során tizenhat súlyt találtak meg a nyomozók egy füzesabonyi fémtelepen.Az átvételi jegyek alapján megállapították, hogy az alkatrészeket egy füzesabonyi férfi adta le a kereskedőnek. A rendőrség közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény, rongálás, valamint folytatólagosan elkövetett lopás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a férfi ellen. Az ügyben gyorsított bírsági eljárás lesz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!