Hírek

2008.10.28. 15:25

A Fidesznek még aggályai vannak

Az MSZP és az SZDSZ támogatja, a Fidesznek, a KDNP-nek és az MDF-nek aggályai vannak

BAMA

Az MSZP és az SZDSZ támogatta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök stabilizációs és növekedési javaslatait, valamint a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) kötendő megállapodást a keddi ötpárti tárgyaláson, míg a Fidesz lemondásra szólította fel Gyurcsány Ferencet, és a KDNP-hez hasonlóan aggályosnak tartotta az IMF-től kért támogatást, amivel kapcsolatban az MDF-nek is voltak kérdései.

A Fidesz nevében felszólaló Kósa Lajos azt mondta: a Fidesz kész arra, hogy az ország megmentése érdekében együttműködjön, de ennek megvan a megfelelő rendje, nem lehet megkerülni a parlamentet. Hangsúlyozta: válságkezelő kormányra van szükség és arra, hogy a miniszterelnök visszaadja mandátumát, mert "annak az esélye szintezéró, hogy Gyurcsány Ferenccel kilábal az ország a válságból". A Fidesz és a KDNP is úgy vélt: egyetértenek azzal hogy Magyarország az Európai Központi Bankhoz fordult, de nem helyeslik a Nemzetközi Valutaalaphoz fordulást.

Dávid Ibolya, az MDF elnöke szintén arra hívta fel a figyelmet, hogy az IMF készenléti hitelének hátteréről több információt kellene kapniuk a pártoknak. Az IMF-megállapodással kapcsolatban vannak megválaszolatlan kérdések, például nem tudni, mik a valutalap követelései - mondta a pártelnök. Azt kérdezte, keresett-e a kormány más lehetőségeket, és tudni szeretné mibe kerül ez a megállapodás az országnak rövid-, közép- és hosszú távon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!