Hírek

2008.10.23. 11:34

A forradalomra emlékezik az ország

Közjogi méltóságok, 56-os szervezetek és Nagy Imre családjának tagjai koszorúztak az 1956-os emlékműnél Budapesten, az Ötvenhatosok terén.

mr

A katonai tiszteletadással megtartott rendezvényen részt vett többek között Sólyom László államfő, Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, Szili Katalin házelnök, a Nagy Imre Alapítvány, a Nagy Imre Társaság és a Pofosz képviselője. A teret a rendőrség kordonnal lezárta, csak a meghívottak és az akkreditált újságírók léphettek be. Két transzparenst tartó férfit igazoltattak.

Országszerte zajlanak a megemlékezések. Reggel Budapesten, a Parlament előtt katonai tiszteletadás mellett, a Himnusz hangjaira felvonták a köztársaság lobogóját, majd a közjogi méltóságok virágot helyeztek el a Vértanúk terén, Nagy Imre néhai miniszterelnök szobránál. Mindenütt komoly biztonsági intézkedések mellett tartják a megemlékezéseket, az ünnepi helyszínek közelében sok lezárásra és forgalomkorlátozásra kell számítani. Eddig több mint 200 kocsit szállítottak el, mert a járműveket a lezárt területeken hagyták tulajdonosaik. Az Andrássy útról, az Alkotmány utcából, az 56-osok teréről, a Róbert Károly körútról és a Kossuth térről elvitt autókat a környező utcákban helyezték el.

Gázpisztolyt és lőszert koboztak el

A rákoskeresztúri új köztemetőben gázpisztolyt és lőszert koboztak el a rendőrök egy igazoltatáskor. Tafferner Éva, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője cáfolta, hogy a Kossuth térről bárkit is elvezettek volna a járőrök.

Lobogófelvonás és maszkos férfi

A hely, ahonnan minden elindult

Obama levelet írt a magyarokhoz

A napi gondok elsodorják az ünnepet

A mártír akadémikus szobránál

Az ellenzéki pártok is koszorúznak

Gördülnek a Gój Motorosok

Mintegy száz járművel, rendőri felvezetéssel elindult délelőtt a XII. kerületi Jagelló útról a Gój Motorosok Egyesületének menete Budapesten. A nemzeti zászlókat és néhány árpádsávos lobogót lengető motorosok délután négy óráig több fővárosi helyszínen is megemlékeznek az 1956-os forradalom évfordulójáról.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!