Hírek

2008.10.27. 17:40

A rendőrök mögött robbantak volna a pokolgépek

Részletes beismerő vallomást tett a Nemzeti Nyomozó Irodán Tölgyesi Krisztián, akinek autójában október 23-án a Nyugati pályaudvarnál házi készítésű gránátokat és gyújtóbombákat talált a rendőrség.

B. V.

Az egykori olimpikon gépkocsija guruló bombaraktárként követte a demonstrálókat. Kerülte a rendőrségi ellenőrző pontokat, ez tűnt fel a tömeget kísérő civil nyomozóknak. A férfi beismerte, ő készítette a robbanóeszközöket. Bűnügyi hírszerzési adatok szerint a rendőrökkel tervezett összecsapásokon használta volna a bombákat. A „B terv” szerint pedig ha az utcai összecsapásokban nem vethetik be a bombákat, akkor megvárják, míg a rendőrség az Astoriáig üldözi a randalírozókat, és akkor mögöttük robbantanak a WestEndnél.

Novozánszky Ilona, Tölgyesi ügyvédje úgy nyilatkozott, egyik „pokolgép” sem volt működőképes, vezetékeik többsége elszakadt, van, amelyik elrozsdásodott. A rendőrség egyelőre nem reagált az ügyvéd állításaira. Egy szélsőjobboldali honlap pedig jogos ön- és nemzetvédelmi felkészülésnek értékelte Tölgyesi tevékenységét. Egyelőre robbanószerrel való visszaéléssel gyanúsítják Tölgyesit, de valószínűleg terrorcselekmény előkészületével is meggyanúsítja a rendőrség.

B. V. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!