Hírek

2008.10.15. 14:41

Arcátlan, fényűző lakoma a válságmítingen

A Fidesz az „arcátlanság netovábbjának” tartja, hogy – lapinformációk szerint – az MSZP hétvégi kongresszusán „fényűző lakomával” kedveskedett magának. Erről Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője írt közleményében.

BAMA

„Miközben gigantikus megszorítócsomagot készít elő a kisebbségi kormány, kiderült: az MSZP talán még az elhíresült söjtörinél is fényűzőbb falatokkal kedveskedett magának a rendkívüli kongresszuson. Ez az arcátlanság netovábbja!”– írta a fideszes politikus. A helyettes szóvivő emlékeztetett arra: a 2003-as „söjtöri dőzsölés” után úgy nyilatkozott az akkori szocialista pártelnök, hogy „két pár virsli egy kis mustárral és tormával és egy szelet barna kenyérrel elegendő lett volna. Most, hogy a válság-kongresszuson történt lakoma után újra lebuktak, ismét a régi hazugságot halljuk a miniszterelnök környezetéből: ez többet ne forduljon elő, maradjunk inkább a virslinél!”

Cser-Palkovics feltette a kérdést, hogy vajon ezek után hogyan lehet elvárni a szocialistáktól a gazdasági válság felelős kezelését, mennyire lehet komolyan venni szónoklataikat az  összefogásról, a nemzeti csúcsról, és hogyan merészelnek ezután újabb áldozatvállalást kérni a magyar családoktól, vállalkozásoktól.

Mit csipegettek a tanácskozók?

Mint a Vasárnap Reggel legutóbbi száma jegyzetben megírta, volt a válságkongresszus menüjén egyebek közt cézársaláta lazacrózsákkal, borjúérmék sült libamájjal és mézes almával, juhtúrós tésztával bélelt jércemell snidlinges mártással, roston sült sertésérmék rókagombamártással, grillezett halfilé vajmártásban, borjúkaraj napon szárított paradicsomkéregben sütve.

Nyakó István, az MSZP szóvivője közleményben úgy reagált: pártja továbbra is tartja magát az egyoldalú tűzszünethez. A világméretű pénzpiaci válság idején az országot érő negatív hatások kivédésével, nem pedig a pártok közötti viták elmélyítésével kell foglalkozni. A szóvivő szerint az MSZP eltökéltségén az sem változtat, hogy a Fidesz méltatlan támadásokkal kívánja provokálni a pártot. „Ma Magyarország ennél nagyobb kihívásokkal találja szemben magát, ezért kezdeményezte a kormányfő a nemzeti csúcs összehívását, és ezért állította az MSZP az eredetileg más céllal összehívott kongresszusa középpontjába a válságkezelést – olvasható a közleményben.

Nyakó úgy véli: a baloldal felelősségét a válság okozta gondok enyhítésében éppen az MSZP vezette kormány gazdaságvédő intézkedéssorozata mutatja. Minden, az ország valódi gondjaira megoldást nyújtó javaslatot örömmel hallgatnak meg a Fidesztől is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!