Hírek

2008.10.12. 14:29

Áthajtott egy férfin, de csak műszak és alvás után szólt a buszsofőr

Halálra gázolt egy gyalogost, majd segítségadás helyett továbbhajtott, és elment dolgozni egy buszvezető Szabolcsban. A férfi a műszakja után még aludt is egyet, és csak azután szólt a rendőröknek a balesetről. Mindez még pénteken történt, a rendőrség azonban csak vasárnap dél körül számolt be róla.

fh

A 39 éves szakolyi buszvezető még pénteken este indult dolgozni, miközben azonban a busszal egy zsákutcából tolatott ki, áthajtott egy, az úttesten fekvő emberen. A 40 éves – egyébként az utcában lakó – férfi a helyszínen meghalt. Úgy tudni, a baleset után a sofőr még ki is szállt a járműből és látta áldozatát, ám ezután visszaszállt a buszra, és elindult dolgozni. A műszakja után hazament és aludt egyet, majd csak ezután – szombaton hajnalban – szólt a rendőröknek.

A megyei rendőrök segítségnyújtás elmulasztása miatt őrizetbe vették a sofőrt – közölte Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!