Hírek

2008.10.21. 16:17

Banki széfbe menekítik pénzüket a befektetők

Alaposan ráijesztett a pénzügyi válság a magyarokra, különösen azokra, akiknek van elbukni való pénzük. Sajtóhírek szerint az elmúlt hetekben megnőtt a kereslet a banki trezorbérlés iránt.

B. V.

Az OTP Bank fiókjaiban például két-három százalékponttal ugrott meg a széfek kihasználtsága, országosan 160-al nőtt a kiadott rekeszek száma. A roham akkora, hogy a pénzintézetnek Budapesten már szinte alig van kiadható széfje, vidéken pedig naponta egy-két új rekeszt nyitnak a pánikra hajlamosabb befektetők. A CIB szerint ugyan az év második felében amúgy is emelkedni szokott a széfkihasználtság, ám tény, hogy náluk szinte minden régióban nőtt az érdeklődés. Hasonlóról számoltak be a Raiffeisennél is. A K&H-nál azt mondták, az elmúlt időszakban népszerűsítették ezt a szolgáltatást, és így nem lehet tudni, hogy a reklámnak vagy valami másnak köszönhető-e az érdeklődés megemelkedése. Az Erste Banknál csak egyetlen fiókban érhető el ez a szolgáltatás, és az elmúlt hetekben nem nőtt meg iránta a kereslet, és a meglévő ügyfelek sem használják a korábbinál intenzívebben a trezorokat.

A trezorokban aranyat, ékszert helyeznek el a bérlők, de vannak olyanok is, akik kifejezetten készpénzt tartanak az értékmegőrzőkben. A széfek díja a mérettől és a kártérítés mértékétől függ, 1-7 ezer forint között alakul havonta. 

Fogy az arany

Megugrott az arany iránti kereslet az elmúlt hetekben. A roham a múlt héten tetőzött, a hazai forgalmazók egy-két nap alatt kifogytak a készleteikből. Magyarországon a BÁV a legnagyobb forgalmazó, fél- illetve egyunciás, továbbá ötven- illetve százgrammos befektetési célú tömböket lehet nála vásárolni, jelenleg 92 ezer, 180 ezer, 288 ezer, illetve 570 ezer forintért. Válság idején az arany népszerű befektetési forma, nem csak nálunk, a világban mindenütt.

B. V. Fogy az arany Megugrott az arany iránti kereslet az elmúlt hetekben. A roham a múlt héten tetőzött, a hazai forgalmazók egy-két nap alatt kifogytak a készleteikből. Magyarországon a BÁV a legnagyobb forgalmazó, fél- illetve egyunciás, továbbá ötven- illetve százgrammos befektetési célú tömböket lehet nála vásárolni, jelenleg 92 ezer, 180 ezer, 288 ezer, illetve 570 ezer forintért. Válság idején az arany népszerű befektetési forma, nem csak nálunk, a világban mindenütt. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!