Hírek

2008.10.05. 15:14

Bocsánatot kért a Deutsche Telekom

Tovább gyűrűzik a telekomos megfigyelési ügy Az érintettek között magas rangú politikusok, köztük miniszterek, volt államfők, továbbá a gazdasági, az egyházi és a kulturális élet vezetői, valamint neves közéleti és médiaszemélyiségek egyformán találhatók.

BAMA

"Nem tehetünk mást, csak bocsánatot kérhetünk" - jelentette ki a Bild am Sonntag című lapban megjelent nyilatkozatában René Obermann. Előző nap vált ismertté, hogy ismeretlen tettesek a Deutsche Telekom leányvállalata, a T-Mobile 17 millió előfizetőjének személyes adatait lopták el, s az interneten igyekeztek értékesíteni azokat.

Obermann közölte, hogy a cég külön telefonvonalat hozott létre, amelyen az előfizetők érdeklődhetnek az iránt, hogy szerepelnek-e a kárvallottak listáján. Továbbá felajánlotta, hogy a T-Mobile előfizetői azonnali hatállyal telefonszámot változtathatnak. A Deutsche Telekom mobilszolgáltatója jelenleg mintegy 38 millió előfizetővel rendelkezik.

A német távközlési céget sújtó legújabb botrányt legfrissebb számában a Der Spiegel című hírmagazin robbantotta ki. Az újság szerint az adatlopási ügy még 2006 elején történt. A tettesek a T-Mobile csaknem minden második előfizetőjének legszemélyesebb adatait tulajdonították el, olyan különleges lemezeket, amelyek - a cég közlése szerint - az érintettek nevét, címét, születési adatait, telefonszámait és e-mail adatait tartalmazták. A hatóságok szerint igyekeztek áruba bocsátani az adatokat, a Deutsche Telekom ugyanakkor azt állította: tudomása szerint a bűnözők erőfeszítései nem jártak sikerrel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!