Hírek

2008.10.01. 09:32

Egyelőre nem sztrájkolnak a BKV-sok

Aláírták a megállapodást a BKV villamos-, metró- és HÉV-ágazatait képviselő szakszervezetek szerdán Kocsis Istvánnal, a cég új vezérigazgatójával.

mti

Az öt szakszervezet és egy szövetség által aláírt megállapodás szerint december 15-ig biztosan nem lesz sztrájk – közölte Gulyás Attila, a Metró Közlekedési Dolgozók Szakszervezetének elnöke az MTI-vel.

A szakszervezeti elnök elmondta: a még május 27-én megkötött megállapodást a szerdai megbeszélésen több pontban módosították, ezt írta alá a társaság vezetője, s látták el kézjegyükkel a szakszervezetek is.

A megállapodás értelmében a BKV december 15-ig elvégzi a létszám felülvizsgálatát, közös vállalati stratégiát alakít ki, tartózkodik a metró-, a HÉV- és a villamoságazat koncesszióba adásától, kiszervezésétől, nem adhat el telephelyeket, és eddig az időpontig ki kell alakítania a rövid és középtávú stratégiát.

A hosszú távú stratégiát viszont a vállalat átalakítási koncepciója részének tekintik a szakszervezetek, így az kikerült a megállapodásból – tette hozzá Gulyás Attila. A BKV vezérigazgatója csütörtökön tárgyal a buszágazatot képviselő szakszervezetekkel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!