Hírek

2008.10.16. 15:30

Éjszaka dolgoztak az illegális tejüzemben

Illegális tejfeldolgozó üzemet lepleztek le Hódmezővásárhely és Orosháza között, a semmilyen engedéllyel nem rendelkező gyár raktárában csaknem négy és fél tonna tejterméket találtak – közölte Papp Zoltán körzeti főállatorvos csütörtökön.

mti

Az üzemben egy lakossági bejelentés alapján tartott összehangolt ellenőrzést a rendőrség, az élelmiszerlánc-felügyeleti hatóság és az önkormányzat – mondta a szakember. A gyárban – a környékbeliek elmondása alapján – rendszertelenül, főként éjszakánként folyt munka.

A higiénés körülmények egyáltalán nem feleltek meg az élelmiszer-előállítás követelményeinek, a használt eszközök egy része pedig rozsdás volt – közölte Papp Zoltán. A rajtaütés időpontjában éppen nem dolgoztak az üzemben, a szomszédos raktárban az ellenőrök azonban harmincegyféle terméket, összesen 4.400 kilogramm sajtot és túrót találtak. Ezek egy része profi csomagolású volt, s az áru egy részén szerb nyelvű felirat szerepelt – tudatat a körzeti főállatorvos. A szakember elmondta, meghallgatják az érintetteket, megállapítják a lefoglalt áru értékét, s ezt követően döntenek a bírság kiszabásáról.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!