Hírek

2008.10.20. 10:45

Éles gránát az újpesti MSZP-iroda udvarán

Éles gránátot dobtak az MSZP újpesti irodájának udvarába feltehetőleg még vasárnap este.

mti

Trippon Norbert helyi pártelnök a biztosítást végző tűzszerészekre hivatkozva a robbanás lehetséges hatásáról szólva azt mondta: „ameddig a szem ellát, a szerkezet óriási pusztítást végzett volna”. A IV. kerületi Nádor utcai iroda környékét 500 méteres körzetben kiürítették, kutyákkal vizsgálták át az iroda udvarát. Nem jártak az autóbuszok sem.

Még vasárnap este érkezett bejelentés a helyi rendőrkapitányságra, hogy valami gyanúsat észleltek az irodánál, ám a rendőrök akkor nem találtak semmit. A reggeli nyitáskor az iroda egyik munkatársa találta meg a feltehetőleg az utca felől bedobott, gránátnak látszó szerkezetet. A rendőrséget ekkor riasztották, a rendőrök pedig tűzszerészeket hívtak a helyszínre. Utóbbiak megállapították, hogy éles gránátról van szó, ezért azonnal kiürítették a környéket.

Trippon közölte azt is: kiderült, hogy egyik munkatársuk előző este az udvaron talált egy primitív hangú, fenyegető levelet. A fenyegetés az ünnepek idejére szólt. Egyébként nem ez volt az első eset, hogy az irodát megtámadták, legutóbb például macskaköveket dobtak az épületbe.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!