Hírek

2008.10.13. 12:35

Életbiztosítással csaltak ki milliókat

180 milliós kárt okozó biztosítási csalássorozatot derített fel a közelmúltban a Nemzeti Nyomozó Iroda, az ügynek összesen 16 gyanúsítottja van.

HavariaPress

180 milliós kárt okozó biztosítási csalássorozatot derített fel a közelmúltban a Nemzeti Nyomozó Iroda, az ügynek összesen 16 gyanúsítottja van.

A bűncselekmény kiagyalója korábban biztosítási üzletkötőként dolgozott, s eközben sok olyan adathoz is hozzájutott, amelyek életbiztosítások ügyintézéséhez szükségesek.

Innen támadt az az ötlete, hogy különböző emberek nevére életbiztosítást köttessen, majd nem sokkal a biztosítások megkötését követően bejelentették az illetők halálát, amiket fiktív iratokkal – hamis boncolási jegyzőkönyvekkel és halotti bizonyítványokkal – igazoltak. Az ügyben egy ilyen gyanús eset miatt indított nyomozást a rendőrség idén nyáron egy biztosítótársaság feljelentése nyomán, végül hét állítólagos elhunytról derült ki, hogy valójában semmi baja nincs.

A kiterjedt csalási ügy nyomozása során összesen 19 ember ellen indított eljárást a rendőrség, közülük tizenhatot gyanúsítottak meg a bűncselekményben való részvétellel. Az érintettek közül hatot vettek a rendőrök őrizetbe, és két ember esetében az előzetes letartóztatás elrendelését is indokoltnak látták a hatóságok. A nyomozás megállapításai szerint a csalássorozatban részt vevők összesen 180 millió forintot csaltak ki a megkárosított biztosítóktól.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!