Hírek

2008.10.16. 17:09

Elmeszelték a bíróságon Sopron volt szocialista polgármesterét

Jogerősen pert veszített Walter Dezső, Sopron volt szocialista polgármestere abban a polgári peres eljárásban

mti

Jogerősen pert veszített Walter Dezső, Sopron volt szocialista polgármestere abban a polgári peres eljárásban, amelyet családi cégének ingatlanvásárlása ügyében indított a város önkormányzata - közölte Rádonyi László, az önkormányzat Fidesz-KDNP frakciójánakvezetője  csütörtökön sajtótájékoztatón.

Tájékoztatása szerint a Győri Ítélőtábla jogerős másodfokú ítéletében megállapította annak a szerződésnek a semmisségét, amelynek értelmében Walter cége mindössze nettó 17 millió forintért megvásárolhatta a város egyik nagy értékű ingatlanát néhány nappal a 2006-os önkormányzati választások előtt.

A jogerős bírósági döntés szerint a közvagyonból törvénysértő szerződéssel megszerzett ingatlan tulajdonjoga visszaszáll a városra. A bíróság elutasította Walter cégének a várossal szemben támasztott több mint hétmillió forintos követelését is.

A Győri Ítélőtábla szerdán meghozott ítéletében kimondta, hogy Walter Dezső jó erkölcsbe ütköző és ezért törvénysértő szerződést kötött saját családi vállalkozásával. A bíróság ítéletében  hangsúlyozza, hogy ilyen tisztséget betöltő személlyel szemben kiemelt elvárás, hogy tevékenysége során a jogszabályokat és a társadalmi normákat betartsa, azoknak mindenben megfeleljen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!