Hírek

2008.10.01. 10:54

Elzárták a vizet a siófoki lakóparkban

A siófoki Rózsakert lakópark 106 lakásában korlátozta a vízszolgáltatást a DRV Zrt., amíg nem fizetik ki a 7,7 millió forintos tartozást; a lakók szerint ehhez a cégnek nincs joga – írta szerdán a Somogyi Hírlap.

mti

A szolgáltató PR-vezetőjének elmondása szerint a lakópark az elmúlt négy évben halmozta fel a tartozást, s mivel az egyeztetések nem vezettek eredményre, a vízkorlátozás mellett döntöttek, ami azt jelenti, hogy délelőtt 7 és 11 óra között, délután pedig 15 és 19 óra között nem lesz víz a lakóparkban. A probléma nem újkeletű, arra 11 éve nem sikerül megoldást találni.

A kialakult helyzet oka, hogy a DRV Zrt. egyetlen tulajdonossal áll olyan közvetlen szerződéses jogviszonyban, amelynek alapján a fogyasztás ellenértékét követelheti. A lakóközösséggel a főmérőre a társaságnak a mai napig nincs szerződése – olvasható a megyei napilapban.

A lakók tartozása összesen 12 millió forintra rúg. Ötmillió forintról egy vesztes per után lemondott a szolgáltató, a fennmaradó összeget azonban követeli.

A lakókat képviselő ügyvéd szerint a szolgáltatónak nincs jogalapja a vízkorlátozásra. A lakók egyébként fizetni akarnak, de tudni szeretnék, ki mekkora összeggel tartozik, melyik lakás fizet és melyik nem, de a szolgáltató adatvédelmi törvényre hivatkozva ezt megtagadta, és a korlátozás mellett döntött – nyilatkozta az ügyvéd.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!