Hírek

2008.10.10. 13:51

Fegyverarzenál egy rokkantnyugdíjasnál

Fegyverarzenálra és két horogkeresztes zászlóra találtak a rendőrök pénteken hajnalban egy 60 éves szarvasi férfi házában.

BAMA

A kommandósok bejelentés alapján mentek ki a házhoz, ahol egy puskagránát kilövésére alkalmas AMP karabélyt, egy TT 7,65-ös pisztolyt, egy skorpió géppisztolyt, valamint fegyverenként száz lőszert és egy tojásgránátot is találtak. Ezeken kívül előkerült egy cirill feliratos hangtompító és a két horogkeresztes zászló.

A tulajdonosról egyelőre annyit tudni, hogy egy 60 éves, rokkantnyugdíjas férfi, aki nemrég költözött Szarvasra, Csongrád megyéből. Az akcióról pénteken délben Gyurosovits József, Békés megyei rendőrfőkapitány számolt be újságírók előtt.

Gyurosovits József elmondta, hogy a hajnali házkutatáskor a 60 éves rokkantnyugdíjas házában, a szobákban és a padláson voltak elrejtve a fegyverek és a zászlók. A férfit őrizetbe vették, kihallgatása még tart, egyelőre annyit tudni, hogy korábban nem volt büntetve. Egyelőre vizsgálják, hogy volt-e kapcsolata bármilyen, akár politikai, akár bűnözői csoportokkal. A rendőrség a férfi elmeszakértői vizsgálatát is elrendelte.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!