Hírek

2008.10.28. 12:54

Fegyverkiállításon lőtte fejbe magát egy kisfiú

Vizsgálatot indítottak a hatóságok Massachusettsben egy fegyverkiállítás ügyében, ahol egy felnőtt felügyeletében lévő nyolcéves fiú véletlenül főbe lőtte magát egy Uzi géppisztollyal.

BAMA

A balesetet szenvedett gyermeket azonnal kórházba szállították, de életét nem sikerült megmenteni. A Bostontól 150 km-re fekvő Westfield egyik sportklubjában vasárnap megrendezett géppuska- és lőfegyver-kiállításon Christopher Bizilj „elvesztette a felügyeletét a géppisztoly felett” – közölte a helyi rendőrség illetékese.

Bár Massachusetts állam törvényei szerint megfelelő felügyelet, valamint szülői-, illetve törvényes gondviselői engedéllyel gyerekek is elsüthetnek kézifegyvert, a lőfegyver-felügyeleti szerv szerint a kisfiúnak sosem lett volna szabad lőnie egy katonai fegyverrel.

„Egy AK–47-esnek semmi keresnivalója egy nyolcéves kisfiú kezében. Ez egy háborúban használt fegyver. Képzett katonák lőnek vele a harcmezőkön” – nyilatkozta Jerry Belair, a fegyveres erőszak ellen harcoló helyi civilszervezet vezetője.

A westfieldi rendőrség főhadnagya, Hipolito Nunez elmondta, hogy a helyi és az állami rendőrség, a hampdeni ügyészség, valamint a kézifegyverek ügyében illetékes szövetségi hivatal is nyomoz az ügyben. Azt vizsgálják, hogy a connecticuti kisfiúnak volt-e szülői engedélye, illetve, hogy a fegyverkiállítás az állami törvényekben meghatározottak szerint zajlott-e.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!