Hírek

2008.10.09. 09:08

Felértékelődött az SZDSZ ötlete

A jelenlegi világgazdasági helyzetben felértékelődött az SZDSZ költségvetési plafonra vonatkozó javaslata – jelentette ki Horn Gábor.

BAMA

A jelenlegi világgazdasági helyzetben felértékelődött az SZDSZ költségvetési plafonra vonatkozó javaslata – jelentette ki Horn Gábor, a liberális párt ügyvivője csütörtökön a Magyar Televízió Nap-kelte műsorában, hozzátéve azt, hogy az SZDSZ-frakció a nap folyamán dönt az adótörvényekhez benyújtandó módosító indítványairól.

Plafonjavaslatunk ma érvényesebb, mint amikor benyújtottuk – jelentette ki a politikus a reggeli műsorban. Hozzátette: kezdeményezésük segítene abban, hogy megnézzék, hol lehet megtakarítani a költségvetésben.

Horn Gábor szerint meg kell vizsgálni, hogy a jelenlegi világgazdasági helyzetben az adócsökkentésnek hol vannak a mértékei és határai. „Az adócsökkentés egy ilyen helyzetben nem hogy nem zavaró tényező, hanem javítja a versenyképességet” – fogalmazott.

Az ügyvivő azt mondta, a pénzügyi világgazdasági válság itt van Magyarországon, erre reagálni kell, egy asztal köré kellene ülniük az érintetteknek.

A képviselő megerősítette pártja korábbi álláspontját, hogy jelenlegi formájában nem támogatják az adótörvényeket és a költségvetést. De lehet olyan büdzsé vagy adótörvény, amelyet megszavaznak – jegyezte meg.

Horn Gábor közölte, a nap folyamán összeül a frakció, és benyújtanak az adótörvényekhez egy módosító csomagot, amelyben benne lesznek azok az elemek, amelyekről eddig is beszéltek.

Egy kérdésre válaszolva Horn Gábor azt mondta, az SZDSZ kampányfőnökeként úgy gondolja, hogy pártja „június végére, július közepére, az európai uniós választásokra fel tudna készülni egy parlamenti választásra”. Nekünk azt a lécet mindenképpen meg kellene ugranunk – fűzte hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!