Hírek

2008.10.06. 14:28

Fidesz: a kormány nem készíti fel az országot a pénzügyi válságra

A kisebbségi kormány nem készítette fel, és nem is készíti fel az országot arra, hogy a pénzügyi-világgazdasági válságra reagálni tudjon – jelentette ki Varga Mihály, a Fidesz alelnöke hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

mti

Kóka János, az SZDSZ frakcióvezetője reagálásában az MTI-nek elmondta: megállapodtak Varga Mihállyal, hogy a költségvetési bizottság ezen a héten tárgyalja a költségvetési plafonról szóló javaslatot.

Varga Mihály a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott hét végén jó néhány európai ország kormánya konkrét és határozott lépést tett annak érdekében, hogy a pénzügyi-világgazdasági válságot megpróbálja kezelni.

Példaként említette többek között, hogy a német kereskedelmi bankok képviselői megállapodtak a súlyos likvidálási gondokkal küszködő Hypo Real Estata (HRE) jelzáloghitel-intézet megmentéséről, valamint a német szövetségi kormány teljes állami garanciát  helyezett kilátásba a magán-megtakarításokra. A kisebbségi kormány cselekvőképtelensége szemmel látható – fogalmazott a Fidesz alelnöke.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!