Hírek

2008.10.18. 11:57

Gyurcsány: nem szabadulhatnak el a törlesztőrészletek

A szabad bankárkapitalizmusnak valószínűleg befellegzett – fogalmazott Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, az MSZP szónokaként a Nemzeti Csúcson.

VGO

A miniszterelnök kijelentette, hogy Magyarországot spekulációs támadás érte, így még fontosabb az összefogás. "A válságot elhárító azonnali és gyors lépéseket megtettük, és ezután is meg fogjuk. Ebben nem nyújthat segítséget a Nemzeti Csúcs" – hangsúlyozta Gyurcsány. Ugyanakkor a kormányfő kijelentette, fontos, hogy ne akadályozzák kicsinyes politikai harcok ezen intézkedések meghozatalát.

Az adócsökkentés fontosságát elismerte a miniszterelnök, de jelenleg nem tartja időszerűnek. Szerinte a gazdaság helyreállítását követően kell visszatérni majd a kérdésre, amikor a GDP növekedése már 3-4 százalék lesz. A kormányfő arra kérte az Országos Érdekegyeztető Tanács tagjait, hogy ne rugaszkodjanak el a jelenlegi realitásoktól, próbáljanak megállapodni a reálbér tartásában a bértárgyalások folyamán.

A hitelekkel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy természetesen az állam nem fogja átvállalni a hitelfelvevők törlesztését, de az nem megengedhető, hogy a havi törlesztőrészletek az egekbe szökjenek. Ezzel kapcsolatban átmeneti intézkedések segítségével kell megoldást találni - mondta. Hasonló megoldást kíván keresni a miniszterelnök azon  egyetemistáknak és főiskolásoknak, akiknek a szülei a kialakult körülmények miatt esetlegesen elvesztik munkájukat és emiatt veszélybe kerülhet a gyermek tanulmányainak befejezése.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!