Hírek

2008.10.10. 11:17

Három nap alatt négy rablás

Rendkívül brutális rablópárost vett őrizetbe a miskolci rendőrkapitányság, a megyaszói páros három nap alatt négy útonállásszerű rablást követett el a borsodi megyeszékhelyen

BAMA

Rendkívül brutális rablópárost vett őrizetbe a miskolci rendőrkapitányság, a megyaszói páros három nap alatt négy útonállásszerű rablást követett  el a borsodi megyeszékhelyen - mondta  a megyei rendőr-főkapitányság  kommunikációs irodájának munkatársa pénteken az MTI-nek.

Dobi Tamás közölte: a 24 éves M. P. és 17 éves fiatalkorú társa először kedden, a késő esti órákban, a miskolci Árpád úton lévő egyik buszmegállóban csapott le először. Egy házaspárral beszélgetni kezdtek, majd minden előzmény nélkül ököllel megütötték őket. A két fiatalember elvette a sértetteknél lévő értékeket, készpénzt és mobiltelefont.

Hozzátette: néhány órával később a Szabadság utcán egy miskolci férfit támadtak meg. A földön fekvő sértettől szintén elvették a nála lévő készpénzt. A harmadik támadás másnap az esti órákban a Győri kapuban  történt. Egy miskolci férfit előzetes szóváltás nélkül megütöttek, majd a földön fekvő embert tovább bántalmazták, aki a rablás következményeként nyolc napon túl gyógyuló bokatörést szenvedett. Tőle szintén készpénzt vettek el a támadók, s a mobiltelefonját is eltulajdonították.

A két elkövető negyedik akciója csütörtökön a kora hajnali órákban és szintén a Győri kapuban történt. A módszer azonos volt, a hirtelen és váratlan támadás után erőszakkal elvették az áldozatnál lévő értékeket. A fiatalkorú elkövető - ez idáig - büntetlen előéletű, de 24 éves társa eddig hét alkalommal volt büntetve vagyon elleni bűncselekmények elkövetéséért. Csak rablás bűntette miatt három esetben állt a bíróság előtt, több éves fegyházbüntetéséből pedig ez év júniusában szabadult, így a bűncselekményeket többszörös  visszaesőként követte el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!