Hírek

2008.10.21. 10:52

Igazságtalan a tévés bojkott

Igazságtalannak és átgondolatlannak tartja egyes médiumok sportági bojkottját a kerékpárosok nemzetközi szervezete (CPA).

mti

A CPA ugyan nem említ nevet legutóbbi közleményében, de minden bizonnyal a német közszolgálati televíziókra, a ZDF-re és az ARD-re gondol, amelyek a múlt héten jelezték, hogy a sorozatos doppingbotrányok miatt kiszállnak a Tour de France élő közvetítéséből.

Cédric Vasseur, az érdekvédelmi szervezet elnöke emlékeztetett arra, hogy a CPA teljes mértékben támogatja a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UICI), a nemzeti szövetségek, a versenyszervezők és a csapatok doppingellenes küzdelmét. A közleményben ugyanakkor kitér arra, hogy az efféle bojkottok áldozatai továbbra is a tisztán készülő és szereplő versenyzők. A CPA a biológiai útlevél bevezetését, a holléti nyilvántartást, az előre be nem jelentett, illetve versenyek utáni ellenőrzéseket, a pénzügyi hozzájárulást említve felteszi a kérdést: Mi mással bizonyíthatnák még a becsületes versenyzők, hogy együttműködnek a doppingolás visszaszorítása érdekében?

„A kerékpárosok igazságtalannak tartják és a legkevésbé sem tekintik átgondoltnak egyes médiumok és versenyszervezők azon döntéseit, melyekkel bojkottálnak egy sportágat, noha annak van bátorsága szembenézni a problémával, és egyre szigorúbban lép fel a szabályok megszegőivel szemben” – szögezi le közleményében a CPA.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!