Hírek

2008.10.10. 13:04

Kondor Katalin elállt az ügynökügyben általa indított perektől

Kondor Katalin, a Magyar Rádió volt elnöke elállt az állítólagos ügynökmúltjával kapcsolatos cikkek miatt indított magánvádas eljárásoktól

BAMA

"Szombathy Pál és dr. Varga László ellen Kondor Katalin által rágalmazás vétsége miatt a Pesti Központi Kerületi Bíróság előtt indított magánvádas eljárásokat a bíróság 2008. október 9. napján megszüntette" - válaszolta írásban az MTI megkeresésére a bíróság.

A tájékoztatás szerint a magánvádló csütörtökön - a tárgyalásokat megelőzően - küldte el faxüzenetét, melyben jelezte, hogy a magánvádat elejti, nem kéri az eljárások folytatását. Erre tekintettel a bíróság a büntetőeljárásokat megszüntette.

A a volt rádióelnök, Kondor Katali  a Magyar Hírlap korábbi főszerkesztőjét, Szombathy Pált és Varga László történész-levéltárost perelte be, amiért Varga a lapban 2006 márciusában megjelent cikkében, majd júniusban az Élet és Irodalomban publikált írásában is említést tett Kondor vitatott ügynökmúltjáról. A lap közlése szerint ezekben a perekben eddig csak eredménytelen békéltetési eljárás volt, csütörtökön kezdődtek volna érdemben, ám Kondor Katalin indoklás nélkül váratlanul visszavonta keresetét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!