Hírek

2008.10.08. 15:49

Kormányzati negyed: a kormány még mindig adós

A kormány a vonatkozó országgyűlési határozat ellenére sem számolt el a kormányzati negyedre fordított mintegy tízmilliárd forinttal, négy hónapos késés után csupán egy tájékoztatót készített – közölte Balsai István (Fidesz) országgyűlési képviselő.

mti

A tájékoztatóban nincs semmilyen elszámolás, semmilyen olyan információ, ami eddig ne lett volna ismert – fejtette ki az ellenzéki politikus. Balsai István hangsúlyozta: a kormány tájékoztatójából az állapítható meg, hogy komoly takargatnivalója lehet a kabinetnek e kérdésben. A kormány azt állítja: nemhogy elpazaroltak volna 10 milliárd forintot, de nagyon jó boltot kötöttek. Ugyanakkor a MÁV-tól több mint 8 milliárdért vásárolt ingatlan azóta is ott áll, semmilyen jövője nincs, sem városrendezési, sem területi, szabályozási terv nem született. Sem befektetőknek, sem beruházónak értéket nem képvisel – szögezte le Balsai. Az is kiderült, illetve megerősítést nyert, hogy már azután, hogy leállították ezt a befuccsolt vállalkozást, további 300 millió forintot költöttek tanácsadásra és olyan újabb szerződésekre, amelyek húszmillió forint jutalmat is tartalmaztak. Az ellenzéki képviselő szerint teljesen világos, hogy felesleges pénzkidobás történt.

Felidézte: Cser-Palkovics András képviselőtársával még a júniusi határidő lejárta előtt vizsgálóbizottság felállítására tettek javaslatot, ez azonban azóta is ott fekszik az Országgyűlés asztalán. Azt várják, hogy a parlament már a jövő héten, legalább a bizottsági előkészítés szintjén, foglalkozzon kezdeményezésükkel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!