Hírek

2008.10.08. 14:05

Korrupciós botrány: három embert letartóztattak

A rendőrség három személyt letartóztatott szerdán annak gyanújával, hogy részt vettek a lengyel labdarúgás legnagyobb korrupciós botrányában.

mti

A wroclawi rendőrség tájékoztatása szerint a két klubvezetőt és egy edzőt vesztegetéssel vádolják, állítólag 2003 és 2006 között összesen 100 ezer zlotyt (7 millió 296 ezer forintot) fizettek mérkőzések manipulálására. További részletekkel nem szolgáltak a hivatalos szervek.

Az ügyészség 2005-ben indított nyomozást a korrupciós botrányban, melynek során eddig 153 személy ellen emelt vádat. A lengyel szövetség (PZPN) több tagja, illetve játékosok, klubvezetők, edzők, és játékvezetők is vannak a gyanúsítottak között. A korrupciós ügy kapcsán a sportminiszter múlt hétfőn visszahívta a PZPN teljes vezérkarát és ideiglenesen felügyelőbiztost nevezett ki a szervezet élére, mert törvénytelennek ítélte meg a szövetség működését, ami szerinte nem tett meg mindent az ügy felszámolásáért. A lengyel kormány azonban most hétfőn a FIFA nyomására ígéretet tett a felügyelőbiztos visszahívására és beleegyezett, hogy a PZPN október 31-én esedékes tisztújító közgyűléséig a korábbi vezetés irányítsa a szervezetet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!