Hírek

2008.10.16. 10:20

Lados: Arató is tudott a számlagyárról

Arató Gergely is tudott arról, hogy nem működő és fiktív társadalmi szervezetek nevében nyújtottak be pályázatokat Zuschlag János irányításával – mondta csütörtökön, kihallgatásának második napján Lados István, a Zuschlag-per másodrendű vádlottja. Sőt, tudomása szerint Őri Andrással ő is elkészíttetett egy pályázatot.

mti

[caption id="" align="aligncenter" width="460"] Ladost a második napon hallgatja ki dr. Fodor Endre bíró tanácsa.
FOTÓ: MIKLÓS LÁSZLÓ
[/caption]„Arató Gergely (jelenleg OKM-államtitkár, MSZP-s parlamenti képviselő) tudomást szerzett arról, hogy hamis bélyegzők és számlák vannak az irodában, azt is tudta, hogy én hamisítottam ezeket, amit ő nehezményezett Zuschlag Jánosnál és nálam” – mondta a tanácsvezető bíró kérdésére Lados István. A vádlott szerint Arató Gergely kérte, hogy amikor az irodában van, akkor „ne legyenek elöl a bélyegzők és a számlák”.Személyesen is mondta, hogy nem szeretné, ha a hamisítások az irodában folynának, amikor ő ott van”.

Lados István megbízási szerződéssel dolgozott 2003 januárjától az Országgyűlési Hivatalban. Egy irodája volt a képviselői irodaház 116-os szobájában Zuschlag János és Arató Gergely MSZP-s országgyűlési képviselővel és Őri András negyedrendű vádlottal.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!